2022. május 30., hétfő

AZ ESŐS IDŐ ELLENÉRE SEM MARADT EL A TÖRÖKVÁRI TELJESÍTMÉNYTÚRA

 

Rossz idő ide, eső oda, Törökvári teljesítménytúra 2022-ben újra volt Máriakéménden. A legelszántabbak most is eljöttek, ők úgy gondolták, hogy „rossz idő nincs, csak rosszul öltözött turista”, vagyis ők jól öltöztek, és vízhatlan esőkabátjaikban, és időjárásnak megfelelő ruházatukban nekivágtak a 10, 20 vagy a 30 km-es távnak. A legtöbben lemondták a május 29-ére hirdetett túrákat, mi azonban kitartottunk, s úgy látszik, volt értelme. A máriakéméndi szűzanya segített minket, mert két fő eltévedését leszámítva mindenki épségben visszaért a vizes, néhol nehezebben járható, sáros erdei terepről. 

A túrázók az alábbi településekről érkeztek: Barcs, Bonyhád, Budapest, Csongrád, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Fadd-Dombori, Kozármisleny, Kunszentmárton, Martonvásár, Mohács, Pécs, Szederkény, Szekszárd, Szentes, Szentlőrinc, Tolna. A 3 település (Monyoród, Máriakéménd és Szederkény) önkormányzatának köszönjük a támogatását és a segítségét a szervezésben.

















































A KÖZÉP-MECSEK KERÜLŐ TÚRA 4. RÉSZÉN VEHETTEK RÉSZT AZ ÉRDEKLŐDŐK

  Ezúttal a Közép-Mecsek legszebb részein barangoltunk Hősök terétől Meleg-mányon át Árpád-tetőig. Útközben felkerestük a forrásokat, ahol m...